woensdag 21 december 2011

Lekkere warme hoodie

Met Ella in de hoofdrol ...

We moesten en zouden tijdens onze vorige Studio Stik avond een hoodie maken. Dat lukt nooit, dacht ik toen, is veel te moeilijk. Maar de aanhouder wint, en het gekochte patroontje van Heidi en Finn (zoals je er al zoveel hebt zien passeren op de blogs) weerstond ook ik niet. Pulls met rits hebben de dochters al, maar een lekkere warme versie zonder rits rolde deze keer nogal vlotjes vanonder de naaimachine.

Yep, getest en goed bevonden, en dus ideaal voor bij Studio Stik. Nooit gedacht dat een hoodie maken zoveel fun zou zijn.


Ik koos een bruine fleece voor de binnenkant en een schoon tricootje voor de buitenkant. Even twijfelde ik nog als het niet 'teveel' zou zijn, maar ik ben toch blij met het resultaat.
Alleen, de boord vanonder, daar ga ik nog iets mee doen. Waarschijnlijk zal ik deze boord vervangen door bruine geribbelde boordstof. 't Flappert een beetje teveel naar mijn zin.
En de mouwen maak ik bij een volgend exemplaar een beetje breder. Maar voor de rest OK hoor :-)


Maar zie het snoetje van Ella, content met haar olifanten.
En oef, de olifantjes vooraan lopen gelijk (zie rechts bovenaan de collage).

2 opmerkingen:

  1. en toch zou ik de boord niet veranderen, hihi
    ella'tje is behoorlijk in haar element als fotomodel he!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan wel volgen, ivm de boord. Het ligt aan het stofje, denk ik. Ik heb het hier ook liggen en inderdaad, niet zo 'stevig' om als boord te gebruiken.
    Maar al bij al: supergeslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen