vrijdag 2 december 2011

*Kerstverpakking met koffiedozen*

Wie kent ze niet, die koffiedozen van Graindor (huismerk van de Colruyt)? 


Ik probeer graag eens een ander smaakje koffie, gaande van D.E. koffie, over Fair Trade, naar Graindor-variaties. Ik spaarde de dozen op en ging op zoek naar een leuke bestemming. Toen mijn jongste klaagde dat ze nog geen spaarpot had, ging er eentje naar haar. Ik verzekerde haar dat ze nog jaren kon sparen tegen dat de doos helemaal gevuld zou zijn. Het is er eentje met blauw, en dat is haar lievelingskleur, dus...


Die andere stonden op het rek en de vriendin kreeg er eentje mee want ze vond ze wel passen bij haar interieur. De zus spaarde en kreeg haar centje in een doos. Drie andere dozen staan in onze living en doen dienst als 'doos-voor-klein-pruts-speelgoed'. Je kent dat wel, spulletjes in de kindersurprise, uitdeel-cadeautjes, knikkers, mini-dino's, enz... Maar nu in een doos die mama en papa ook leuk vinden. Dus, als je nog ideetjes zoekt om een cadeautje te verpakken én je drinkt af en toe koffie van den Colruyt, dan zijn deze dozen zeker geschikt én heel eenvoudig om te maken. 

Je snijdt een rechthoek van 17,8 cm op 33,7 cm uit een leuk papiertje, je kleeft die rond de doos en klaar is kees. De deksels heb je in het bruin en in het zwart, al moet gezegd worden dat niet iedereen ze mooi vindt.

Het papier vond ik in datzelfde winkeltje in Leuven, vanwaar ik de spulletjes voor het lampje haalde.


9 opmerkingen:

  1. ik heb net voor het eerst bio time koffie gekocht in zo'n doos. dit is een super idee! schoon papier ook, welk winkeltje was het?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Nele: ik heb het papier in een winkeltje in Leuven gekocht: Hexagoon (denk ik). Het is vlakbij het station en de winkel zit propvol lintjes, stofjes, papiertjes, hebbedingetjes en vooral leuke ideeën. Veel plezier met de dozen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Hexagoon dan. Dacht ik al. Dank je.

    BeantwoordenVerwijderen