donderdag 19 januari 2012

- - - Zakkenrok met retroprint - - -

Toen ik deze stof zag, moèst ik hem hebben. Je moet weten, zonder ooit al een kleuranalyse gedaan te hebben, beschouw ik mezelf als een herfsttype. Maw, ik draag graag bruin, oranje, oker, rood en alles wat aan een boom kan hangen. Dit stofje viel dan ook meteen op.Toen ik deze stof kocht had ik een rokje in gedachten. En toen ik vriendin E. zag flaneren met een A-lijn met zakken, vroeg ik haar het patroon. Dit moet je ook weten: ik had nog nooit een rok met zakken gemaakt, en zeker al geen rok met 'speciaal beleg'. Je kan het niet goed zien op de foto, maar deze rok heeft een golvend beleg bovenaan.


De uitleg van het patroon, komende van een boekje van Knipmode (ik denk 2009) verstond ik helemaal niet. Maar met de rok van E. ernaast flanste ik deze rok in elkaar. Het ineensteken van het voorpand met zakken kostte evenveel tijd als de rest van de rok.

Ik ben best tevreden met het resultaat, alhoewel ik voor dit patroon de volgende keer (als die er komt) een effen stof zou nemen. Nu zijn de zakken niet echt zichtbaar (en ik heb er zo lang aan gewerkt).En om het helemaal af te maken, werd een restje stof gebruikt voor deze Zsazsa-broche.

Toen mijn rok af was, zag ik dat deze griet een gelijkaardige rok heeft gemaakt. Van toeval gesproken! We wonen niet veraf, dus we zullen moeten afspreken :-)

12 opmerkingen:

 1. Zéér mooie rok, dat spreekt vanzelf... Morgen doe ik hem niet aan, dus ga je gang! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap!!! ik ben ook verliefd op dit stofje! Ik zal geen rok maken anders zijn we met drie in brugge;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. supermooi rokje! mag ik vragen hoeveel stof je nodig had voor welke maat? want ik vind het soms moeilijk om af te gaan op de hoeveelheid bij de patronen, het klopt niet altijd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor deze rok heb ik 1 meter stof gebruikt. Zoals je kan zien had ik nog over voor een broche en eigenlijk heb ik nog wel een restje liggen. Ik heb maat 38 genomen. Ik heb wel de indruk dat de maten van Knipmode nogal ruim zijn.

   Verwijderen
 4. Hele mooi rok! Ik maakte in hetzelfde stofje een kleedje voor onze dochter!

  Leuke blog ook!

  BeantwoordenVerwijderen