maandag 10 oktober 2011

- - Twee zakken voor Katrientje - -

Wie is Katrientje? Of beter, wat is Katrientje?
Net zoals deze mama en nog vele andere Studio Stik mama's gaan onze kinderen naar de school genaamd 't Katrientje. Dat ze daar al op de hoogte zijn van naaiend Brugge (met de machine welteverstaan) merkten we aan hun voorstel. 

Het school wilde starten in 2011-2012 met een boeken-project, en vroeg ons om een 4-tal omkeerbare tassen te naaien. Eentje voor in de kleuterklas (ziehier het prachtige exemplaar van Lots of Lili), eentje voor  het eerste en tweede leerjaar, een derde voor het derde en vierde leerjaar (door E.) en tenslotte een stoerdere voor in de laatste graad van de lagere school. 

Ik ga jullie de uitleg rond het boekenproject en de boekenbeesten besparen want daarvoor kun je bij haar zeker al één en ander terugvinden. 

Deze zak is bedoeld voor het eerste en het tweede leerjaar. Het model is het alom gekende patroon van very purple person en de stof van de al even gekende winkels in Brugge en Gent. De zak is dubbel verstevigd: aan de rode kant met zachte, dikke opstrijkbare vlieseline,


en de blauwe kant met gewone versteviging (ook vlieseline, maar dan wat stroever in aanvoelen). Het is de bedoeling dat deze zakken heel erg stevig zijn en ettelijke jaren verschillende boeken kunnen (ver)dragen (alsook kinderhanden). 


De zak voor de 10 à 12-jarigen is wat stoerder... Wat een chance dat ik een grote, langbenige kloeke vent in huis heb die vaak broeken verslijt. Massa's boeken kunnen erin :-)


Versteviging was niet nodig, want de jeans is op zich al heel erg stevig. Ik recycleerde ook de 'poepzakken' van de broek en verwerkte ze aan de zijkant van de zak.
De andere zijde daarentegen was een lichtgewicht stofje dat (opnieuw) vlieseline nodig had. 


Ik ben gewoon WEG van dat stofje. 
Toen ik het kocht bij haar heb ik serieus getwijfeld of ik het niet zelf zou gebruiken ... Dat zou een schoon winterrokje zijn hé (en ja, ik meen het). 

Zowel de binnen- als de buitenkant van deze zakken hebben extra zakken met een 'lanyard-systeem' waaraan de boekenbeesten gehangen kunnen worden. 


Elke zak kreeg van mij een extra ritszakje om de boekenbeesten in op te bergen.


Tataaa, de boekenbeesten:

De boekenbeesten zijn niet zo heel erg geslaagd, vind ik. De tekening is via transferpapier gestreken op gele stof en de onderzijde is verstevigd met vlieseline. Door de dichte steek en het verschil in elasticiteit tussen de twee stoffen, had ik steeds stof over aan de bovenkant... met een neepje tot gevolg. De tijd was niet mijn grootste vriend, en ik heb de boel zo afgegeven (aiai). Maar na 18 boekenbeesten, zag ik het niet zitten om nog eens extra uren te foefelen aan die prutsdingen. 


Uiteindelijk ben ik wel tevreden met het resultaat! Toch wel...

5 opmerkingen:

 1. Ze zijn supergeslaagd. Ik heb ze natuurlijk al in real life mogen aanschouwen :-). De boekenbeesten, daar is niets mis mee. Integendeel, veel beter geslaagd dan mijn buttons. Zo passen ze beter bij de zakken.
  Ik kijk al uit naar de rok in vlinderstof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap werk!!!! naaiende mama's aanspreken op school...herkenbaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die stoere jeansversie is schitterend ! En Katrientje boft nogal met jullie !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai, da's echt schoon! Assebroek zeker? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom hier via allerlei omzwervingen terecht op jouw blog, en ben meteen weg van jouw creaties. Wat een mooie dingen maak je! Die boekenzakken zijn echt schitterend.
  Ik word volger hoor, ik wil nog meer van dat moois zien.
  Altijd welkom op mijn blogje:
  piepow.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen