dinsdag 1 maart 2011

Ooooooo(h)kerrokje rond mijn ******

Die Ooooo(h) staat voor 'oh, het moest er eens van komen', een rok maken met blinde rits, beleg en alles erop en eraan. Veel dank aan zusje Karen, die het zag zitten om haar vrijdagavond op te offeren om samen met mij een rok te maken. Die van haar is zwart met groen, die van mij ziet er zo uit:


Met dank aan Dagmar, die steeds bereid is om in dit koude weer een fotootje te trekken. 


Kniebuiging aan Knipmode! Je komt het rokje overal tegen in blogland, maar dit  is voor mij één van de mooiste. Ik val gewoon voor herfsttinten, ook al is de lente in aantocht.

Dit rokje wordt meestal gemaakt met twee zakken. Bij het uitknippen van mijn patroon kwam ik stof tekort, dus heb ik het een beetje aangepast.

Dit okerkleurige stofje heb ik gekocht op het stoffenspektakel en is een beetje stretch. Het was niet gemakkelijk om mijn zomen te stikken, en ik heb er dan ook voor gekozen om onderaan de rok de zoom handmatig vast te maken. Veel werk, dat wel, maar uiteindelijk wel de moeite waard.


Deju toch, alweer een rokske erbij!!!

4 opmerkingen:

 1. Zalig toch he die rok.
  En zo'n schoon kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooh inge,
  nu voel ik me schuldig dat ik de foto's nog niet had doorgestuurd!!!!ik zat er nog gisteren aan te denken. niet meer nodig dus, sorry
  MAAR de rok is prachtig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi mooi! Ik werk de zoom vandaag af si en dan is ie ook klaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen