vrijdag 27 mei 2011

Kersenpitjes in een schildpad

Lukas werd 1 jaar!
De jongste zoon van zusje Anneke kreeg zijn allereerste kroontje en een kersepitje cadeau (naast nog vele andere spulletjes natuurlijk). Gelukkig maar dat ik nog tijd gevonden had om dit te maken, want van mijn 'gekochte' cadeau was niet veel terecht gekomen. Na eerst een viertal weken mailen naar het webbedrijfje, had ik toch beslist om te betalen en te hopen dat ze de cadeautjes zouden maken en opsturen. Dat is best wel spannend, vooral als je helemaal geen reactie ontvangt op de vele 'stalk-'mails van mijn kant. Je leest het, ik was (ben) zwaar gefrustreerd, maar kwam op DE DAG gelukkig toch niet met lege handen aan.
Een foto van Lukas met z'n kroontje is in aantocht! En terwijl de ouders op dit eigenste moment aan het relaxen zijn in het verre buitenland (en ik hen dus niet kan lastigvallen met foto-vragen) is hier al het 'kroontje-op-zich'.Het eerste kroontje dat ik maakte, was direct ook mijn eerste blogberichtje. Inspiratie voor deze stoffen versie heb ik opgedaan bij Polkadotjes.

Het patroon van het schilpadje is er eentje van de Banier. Je kan daar workshops volgen, maar ook gewoon een pakketje met patroontjes kopen. Er zit nog een uiltje in, een konijntje, ... Ik wil er véééél maken, voor elk kindje één, om dichtbij te pakken in de winter als het vriest dat het kraakt. Gelukkig is het nu lente en heb ik nog wat tijd :-)

4 opmerkingen:

 1. Echt heel toffe cadeatutjes hoor! Zeg zie ik daar een prachtig labeltje prijken in de krokodil?Ook zelf gemaakt? echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat labeltje heb ik besteld via Cotton Trends, een web-bedrijf dat labeltjes en zo maakt. Ik ben er echt tevreden over, en het is niet duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mogen knopen in de microgolf?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Hanna,
  Ik denk dat het ervan afhangt welke knopjes het zijn. Sommige plastieken kommen mogen wel in de microgolf en andere niet. Dat geldt dan volgens mij ook voor de knopen. Om geen risico te nemen, kun je misschien iets anders nemen om de ogen te maken zoals viltlapjes of viltbolletjes.
  Veel succes met je kersenpitje!

  BeantwoordenVerwijderen