vrijdag 1 april 2011

April is rokjesmaand!

Wie heeft er nu geen zin in rokjes en kleedjes? De eerste zon is er, de paaslelies komen uit (tot grote vreugde van m'n oudste dochter) en de witte kieten vangen hun eerste zonnestraaltjes (of smeersels uit de tube, zoals bij mij het geval is :-)

Volgende week is Studio Stik week met als thema: 'rokjessss'. Samen met Leonie en Evi kwamen we samen op een 'non lazy sunday' en ziehier het resultaat van vlijtige Punabella:We werken volgens het patroon van Kamiel&Odille voor de volwassenen en we maken een zwierrok voor de kinderen. Het principe is ongeveer hetzelfde, met enorm veel variaties op het thema.

Ik geloofde er eerst niet in. In de naailes leer je een basisrok maken volgens je eigen lichaam. Ik heb eerder een holle rug en platte buik (nu toch nog... na Pasen hopelijk ook). Dus moeten er neepjes achteraan komen en niet vooraan. Het model van Madame Zsazsa of Kamiel en Odille (vind ik iets overzichtelijker) heeft geen nepen en werkt gewoon volgens de maten van je taille.

En het werkt!! Wonder boven wonder!!
En niet alleen bij mij, ook deze dame heeft een gelijkaardig rokje gemaakt. Toch toeval, niet?

Luna, ons meisje meisje, kreeg dit zwierrokje:Ze kan haast niet wachten tot ze haar zwiertalenten kan demonstreren aan haar vriendinnetjes op school. 'Nog even wachten meisje tot na Studio Stik'. Den duts, zo moeten lijden onder de hobby van haar moeder.En binnenkort krijgt onze jongste fikke ook een rokje, maar dan een stoerdere versie. Tips voor stofjes zijn welkom (vooral in tricot)!!

5 opmerkingen:

 1. Ik ben jaloers op je bloemenrokje, zo mooi ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rokjes zijn de max!
  Ik moet dat patroon precies ook eens uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi mooi!!! moeten we woensdag uitproberen!!!:-)
  tot dan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, zeg. 't Is mooi geworden.
  Vroeger deed ik ook altijd neepjes bij een rok maar eigenlijk klopt dat toch helemaal niet.
  Je buik is toch niet elke dag even plat, bol of 'k weet niet wat.

  BeantwoordenVerwijderen