maandag 10 januari 2011

*Zelfgehaakte muts met bloem* ... ben een tevreden vrouw

Vorige week heb ik mijzelf een dagje soldenshoppen cadeau gedaan. Mijn lieve schoonouders zorgden voor de kinderen en mijn half trouwboek was gaan werken. Je kent dat wel, je zegt tegen jezelf 'en nu ga ik eens alleen voor mezelf shoppen' en het eerste wat je doet is een winkel voor kinderkleding binnenstappen. Daarna was het mijn beurt in de 'B°°o°°y°' en ik kocht mijzelf een knalrode jas. Nu had ik precies geen muts voor erbij en mijn portemonnee was leeg. Zou een muts haken dan moeilijk zijn?

Ik begon eraan met goede moed en na een avondje kijken naar de Mia's was mijn eerste exemplaar af. Ik ben best tevreden met het resultaat. De muts heb ik iets langer gehaakt zodat mijn oren geen koud krijgen tijdens mijn dagelijkse fietstochten naar school en werk. Dit is het resultaat:


Leve You Tube, want de handleiding voor de bloem vond ik hier. Ik maakte slechts twee rondes bloemen ipv drie zodat de bloem niet te groot zou zijn. Ik denk dat ik mijn dochters binnenkort ook eens een mutsje cadeau zal doen... Ik heb de smaak te pakken.

7 opmerkingen:

 1. 't Is wel een ferm muts geworden. Ze siert u ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sjiek!! en patroontje voor de muts, waar heb je die gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. knappe combinatie! Helemaal weg van die bloem...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amaaai, zo creatief da jullie hier allemaal bezig zijn zeg!!!
  echt mooi mutsje....zou da ook wel eens maken.... misschien voor volgend jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zot, als ik mijn sjaal had gebreid tijdens de mia's was er niet veel van terecht gekomen. 'k Heb hem al mogen bewonderen, maar wist niet dat je hem zelfgehaakt had. Prachtig!
  Anders kan ik eens bij jou aankloppen om mijn cursus haken van in 2010 op te frissen. Tijdens de laatste les hebben we een bloemetje gehaakt. Had er graag nog een paar gehad, maar 't is er nog niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, dat blauw en dat rood samen! Ik kan het geloven dat je tevreden bent.

  BeantwoordenVerwijderen