zondag 3 juli 2011

***Bambirok***

Daar is em, de bambirok. 
Het stofje werd al voor kleinere doeleinden gebruikt (zoals hier), maar nu is bambi klaar om mijn derrière te bedekken.  Of mijn vent daar klaar voor is, is een andere vraag. 


Ik gebruikte het (door vele blogvrouwen reeds uitgeteste) patroon van Knipmode juni 2010. Deze rok heeft twee nepen achteraan en een blinde rits.Ik ben minder tevreden over mijn 'voorkant'. Mijn rok plooit teveel naar mijn zin, zoals je hieronder kan zien. Misschien heb ik een maat te klein genomen, of moet ik ook vooraan twee nepen nemen. Misschien is dat eigen aan de stof (was de tweede dag dat ik hem aanhad). Ik weet het nog niet, maar zal het één dezer dagen nog wel eens uittesten. Toch ben ik tevreden. 
Ook al komen de bijen op me af alsof mijn billen een smakelijke bloem zijn.  Eénmaal de bamibi's in zicht zijn, keren ze gelukkig vanwaar ze komen. 
Opnieuw een vrolijke start van de zomervakantie!

9 opmerkingen:

 1. Oooo, ik vind hem supermooi!
  Zeg maar tegen Fredje dat hij tijd heeft om eraan te wennen, want je moet hem veel dragen, jis de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb da rimpelprobleem ook.
  Hoe schoon het model is, hoe goed we kunnen naaien, hoe veelvuldig het overal al gemaakt werd, hoe weinig ik van patroonontleding ken, toch denk ik dat het patroon niet "dat" is. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon rokske, maar hier net dezelfde bevindingen als bij jou, de rok rimpelt teveel aan de voorkant. Ik vind het mooi staan bij anderen, maar het is alleszins geen model op mijn lijf geschreven....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi!! Volgens mij komen de rimpels omdat het een smaller model is, dan stropt het meer bij het zitten...Ik ga die rok ook nog maken, ben benieuwd.
  En zeg maar tegen Fredje dat het niet het laatste mooie ding is rond je bips :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uit ervaring: geen goed patroon om te fietsen :-( De volgende krijgt een splitje achteraan, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ingelientje, je staat er beeldig mee! Die rimpels vallen best wel mee, waarschijnlijk let je er zelf meer op als van een ander. Ik ken dat ;-). Ik ging vanavond net beginnen aan het uittekenen van dat patroontje (als ik em terugvind tussen alle 'rommel'). Wanneer ie af is geef ik je mijn "rimpelbevindingen" door. :-))
  Trouwens, nooit naar de mannen luisteren als het over stofjes, kleuren en modellen gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel schoon rokje!
  Zelf heb ik het rokje ook al 3x gemaakt en ik vind het een supermodelletje. Ik heb die rimpeltjes niet maar ik vermoed dat het misschien aan de stof ligt. Ik heb jeans en katoen met wat synthetisch erin gebruikt en daarin valt het modelletje heel vlot.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem mooooooi! Prachtig stofje ook, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! Superstofje! Maar dat rimpelen heb ik ook en daarom maak ik hem niet meer. Voor mij is het geen goed patroon, in tegenstelling tot wat vele anderen denken. Ik maakte daarna de Kamiel en Odille-rok en die zit super! Maar die maakte je zelf ook al natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen