maandag 20 juni 2011

Reversible BIRD-bag

Ik heb iets met vogels , en S. blijkbaar ook. Toen ik voorstelde om eens een tas voor haar te maken, liet ze er geen gras over groeien. Ze kocht twee bijpassende stofjes bij Vermiljoen en samen zochten we een geschikt patroontje uit.

Ik moet zeggen, de vogeltjes maakten het een beetje moeilijker. Normaal gezien maak ik een knoop-tas à la buggy-bag (maar dan soms zonder buggy) zoals hier en hier. De naad loopt vooraan, dus zou het wat zoekwerk zijn om de stof perfect te laten passen. Met dit patroontje maakte ik het mezelf wel veel gemakkelijker. Vriendin L. maakte er onlangs ook eentje, net als vele anderen. Het blijft een populair patroontje.

Ik paste de zak een beetje aan. Ik maakte hem 4 cm breder (in het midden) en de lussen 10 cm langer. Het groene stofje kreeg nog twee extra zakken en een houder voor sleutels of ritszakje.Vandaag getoond... en goed bevonden!
Oef!!!!

10 opmerkingen:

 1. Amai, die zou ik ook niet graag zien vertrekken. Superknap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan met die details en extra zakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak binnenkort ook nog een tweede exemplaar en dan stik ik er zeker ook van die extra zakjes in. www.homemadebyliesbet.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woow, dat moet pijnlijk afgeven zijn, maar je mag er supertrots op zijn wat een pareltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die is prachtig! De stof ligt hier klaar, ik plande een jurk. Maar ik weet niet goed of ik er echt mee durf rondlopen... Als tas in elk geval wel!

  BeantwoordenVerwijderen